GEMENI

Cuvinte cheie: independenta, expansiune, spiritualitate, adaptabilitate, superficialitate, inventivitate, curiozitate, prietenie, indemanare, intelegere, spirit analitic, initiativa, loialiate, logica, ratiune, talent in discurs si scris, vitalitate, spontaneitate, negociere, comert, libertate, aventura, studiu, informatie,  mobilitate, vivacitate, curaj, toleranta.

Gemenii, semn de Aer, Mutabil, are caracteristica fundamentala dualitatea, deoarece este  un semn dublu. Cand sociabil, organizat cand repezit si neatent, zodia Gemeni cuprinde in ea contrariile: gandurile si sentimentele, intuitia si ratiunea, spiritualul si materialul, linistea si agitatia, siguranta si incertitudinea, curajul si frica. Caracteristicile de baza sunt inteligenta, curiozitatea, comunicarea. Are mintea ascutita, ii place sa studieze, sa cunoasca, gandeste rational si are o capacitate extraordinara de a asimila o multitudine de informatii. La orice pas intalneste lucruri sau situatii care ii starnesc curiozitatea, dorinta sa este sa fie bine informat despe orice. Iubitor de distractii, isi doreste sa experimenteze lucruri noi. Se afla intr-o continua miscare, este un spirit liber, ia decizii rapide, extrem de adaptabil si versatil, se pricepe de minune, prin flexibilitatea si tacticile iscusite, sa iasa nesifonat din orice situatie dificila. Are o nevoie impetuoasa de comunicare, pentru el vorbirea este cel mai important mijloc de comunicare, nimic nu-l bucura mai tare decat un schimb interesant de opinii, farmecul si gratia din exprimare il descrie ca fiind un bun formator de opinie.

  • Verb: “Eu gandesc”
  • Calitate: Mutabil
  • Energie: Yang
  • Guvernator: Mercur
  • Casa astrologia: Casa a III - a

Manuirea cuvintelor il invioreaza, se pricepe sa scrie cele mai frumoase scrisori de dragoste si sa cucereasca prin vorbe. Ii place sa flirteze si are tendinta de a intra mai greu intr-o relatie, prefera sa se bucure cat mai mult de libertate, desi o buna parte din viata este in cautarea sufletului pereche, care de cele mai multe ori se afla chiar in apropierea sa. Inzestrat cu o multime de talente si idei, reuseste prin farmec, optimism, vitalitate, candoare, veselie sa atraga o multime de oameni in jurul sau. Isi face foarte usor prieteni, chiar daca uneori relatia pe care o are cu acestia este lipsita de profunzime. Vesnic copil, refuza sa se maturizeze prea repede si sa-si asume unele responsabilitati. Imprevizibil, spontan, dornic de aventura, se plictiseste repede si cauta tot timpul schimbarea. Laturile negative sunt impulsivitatea, egoismul si mai ales nestatornicia, daca se simte nedreptatit are un talent innascut la a-i trage pe ceilalti pe sfoara. Se intampala sa ii fie foarte greu sa ia o decizie, pentru ca este nehotarat. Exercitiile fizice sunt binevenite, ajutand la eliberarea tensiunilor acumulate.

Geamanului ii place:
sa vorbeasca
sa calatoreasca
sa asculte muzica
sa citeasca
sa scrie
sa vina cu idei noi
sa se joace
Geamanului nu ii place:
rutina
sa fie singur
sa i se puna limite

 

In viata omul invata mai intai sa mearga si sa vorbeasca. Mai tarziu, el invata sa stea pe loc si sa-si tina gura” – Marcel Pagnol

 

O convorbire ar trebui sa atinga totul, fara a se concentra la nimic” – Oscar Wilde

Puncte forte:
blandete
afectiune
miscare
agilitate
pricepere
curiozitate
adaptabilitate
inteligenta
energie
inventivitate
suflet bogat
deschis
prietenie
spirit adolescentin
nevoie de cunoastere
volubilitate
expresivitate
Puncte slabe:
graba
indecizie
dualitate
imprastiere
inconstanta
risipire
vicleanie
nehotarare
manipulare
inconstanta
capriciu
nerabdare
nervozitate