BERBEC

Cuvinte cheie: actiune, vitalitate, vointa, libertate, initiative, instincte puternice, spirit deschis, rivalitate, dreptate, speranta, indrazneala, initiative, dinamism, implicare, mandrie, intensitate, mobilitate, caldura, spirit cuceritor.

Berbecul este primul semn al zodiacului, Cardinal, de Foc, semn al primaverii, este cunoscut ca fiind cel care marcheaza inceputurile, simbolul trezirii la viata, inseamna renasterea anului si inceputul unui nou ciclu care se termina iarna, fiind legat de o noua trezire primavaratica, privind viata ca un proces circular. Berbecul are nevoie de un scop in viata, trebuie sa-si descopere propria individualitate, prin forta, energia, curajul si spontaneitatea sa, face imposibilul pentru a-si atinge obiectivele. Indraznet, accepta plin de entuziasm provocarile fie ele si periculoase, considerand ca viata fara concurenta si situatii limita, este o viata plictisitoare, in care nu-si poate dovedi  si masura forta. Capacitate de a se adapta usor oricarei situatii, il stimuleaza dorinta descoperii necunoscutului, mai este numit si deschizator de drumuri. Berbecul are cea mai multa energie, cea mai intense vointa de a actiona si reusi  dintre toate semnele de foc. Nu sta foarte bine la capitolul rabdare, tact si diplomatie; daca are ceva sa-ti transmita, e posibil sa nu o faca intr-un mod prietenos, chiar daca nu iti spune ceva cu rautate, iti da impresia de duritate, agresivitate, vorbeste direct, clar si raspicat.

  • Verb: “Eu sunt”
  • Calitate: Cardinal
  • Energie: Yang
  • Guvernator: Marte
  • Casa astrologia: Casa I

Este incapatanat, spiritul luptei este adanc inradacinat in el, isi doreste sa castige intotdeauna, iar atunci cand are un esec nu-I place sa il recunoasca. Ii este greu sa se stabilizeze datorita tendintei de a fi intr-o continua miscare, nevoii de libertate si aventura. Are tendinta de a fi impulsiv, nu se gandeste de 2 ori inainte de a se arunca cu capul inainte si de a actiona, fara a constientiza consecintele faptelor sale. Are o doza de orgoliu si aroganta, incapatanat ii este foarte greu sa negocieze sau sa coopereze. Este un bun lider, insa este greu sa faci echipa cu un Berbec, deoarece are tendinta sa creada ca are intotdeauna dreptate. Optimismul sau nu are limita, stie sa se bucure de viata, nu se da batut prea usor.

Berbecului ii place:
aventura
rolul de conducator
sportul
hainele confortabile
Berbecului nu ii place:
sa astepte
sa aiba sef
sa nu aiba dreptate

 

“Daca nu sunt conducatorul grupului, prefer sa nu fac parte din grup” – John Fletcher

 

“A trai inseamna a arde, launtric” – Normando Brown

Puncte forte:
blandete
afectiune
miscare
agilitate
pricepere
curiozitate
adaptabilitate
inteligenta
energie
inventivitate
suflet bogat
deschis
prietenie
spirit adolescentin
nevoie de cunoastere
volubilitate
expresivitate
Puncte slabe:
dominare
impulsivitate
agresivitate
nerabdare
neliniste
incapatanare
nepasare
imprudenta
gelozie
orientare spre conflict
intoleranta