TAUR

Cuvinte cheie: seriozitate, realism, spirit practic, pragmatism, obiectivitate, organizare, fidelitate, rabdare, incredere, voiosie, traditionalism, productiv, suspiciune, stabilitate, intelegere, rezistenta, productivitate, inteligenta, instinct, meticulozitate, bogatie, vigilenta, sentimental, arta, achizitie, posesiune, securitate, fertilitate, lacomie, confort, placere.

Taurul, semn Fix, de Pamant are o nevoie puternica de stabilitate, materiala cat si emotionala, pune mare pret pe siguranta, care trebuie sa se manifeste constant, sa stie ca se poata baza pe ceea ce detine. Simte nevoia de a poseda, indiferent ca e vorba de un obiect, bani  sau de o persoana, astfel dovedindu-si valoarea personala si asigurandu-si securitatea. Averea inseamna pentru Taur, protectie, securitate si ii da sentimentul ca este util, demonstrand in fata celorlalti istetime, indemanare si capacitatea de a face investitii profitabile. Isi doreste foarte mult sa construiasa ceva tangibil, solid, durabil, sa lase ceva in urma lui, ca o dovada a trecerii sale prin viata. Chiar daca este mai lent din fire, munceste din greu pentru a-si indeplini dorintele.  Poate suferi foarte mult atunci cand altcineva isi asuma meritele muncii sale. Caracterizat de o gandire practica este orientat catre materie dar si catre trup (securitate materiala, apropiere fizica).

  • Verb: “Eu am”
  • Calitate: Fix
  • Energie: Yin
  • Guvernator: Venus
  • Casa astrologia: Casa a II a

Puternic, conservator si de incredere este semnul zodiacal care se teme foarte mult de necunoscut si de schimbari in general, nu-i place sa riste sau sa-i scape o situatie de sub control. Puternic inradacinat in traditie ii este foarte greu sa accepte faptul ca schimbarea este inevitabila, preferand rutina. Persoana rabdatoare, iubeste armonia si cauta tot timpul situatiile pasnice. Romantic incurabil, simte nevoia sa-si arate dragostea prin diverse moduri. Este loial persoanei iubite, calm, atent si binevoitor.

Taurul este guvernat de Venus, zeita frumusetii, astfel acest semn zodiacal este foarte talentat, creativitatea sa nu cunoaste limite (muzica, desen, pictura, sculptura, arhitectura, fashion). Taurul este o fire gurmanda, prefera mancarurile rafinate, cu ingrediente dintre cele mai scumpe, iar apetitul marit il predispune la ingrasare. Isi doreste o viata simpla dar luxoasa, sa se inconjoare de obiecte deosebite, sa fie aproape de natura, sa se poata abandona total placerilor personale. Bunul gust si atractia pentru frumos il determina sa aleaga de fiecare data calitatea in favoarea cantitatii.

Taurului ii place:
gradinaritul
sa gateasca
muzica
Taurului nu ii place:
schimbarea neasteptata
nesiguranta
imbracat in haine sintetice

 

“Fericirea: un cont bancar consistent, un bucatar bun si o digestie sanatoasa” – Jean Jaques Rousseau

 

“Foamea nu se potoleste prea usor cu paine pictata”  – Proverb chinezesc

Puncte forte:
loialitate
achizitie
tenacitate
frumusete
pragmatism
spirit practic
devotament
simt artistic
stabilitate
creativitate
intuitie
Puncte slabe:
posesivitate
lacomie
incapatanare
gelozie
pesimism