RAC

Cuvinte cheie: sensibilitate, mama, ocrotire, intuitie, copilarie, traditie, casa, familie, visare, fecunditate, trecut, gestatie, romantism, imaginatie, alimentatie, clarvedere, instabilitate, atasament, nostalgie, interiorizare, origine.

Racul semn de Apa, Cardinal este cel mai senzitiv dintre toate zodiile. Lumea sa este tesuta din emotie, instinct, sentimente. Alege intotdeauna ce ii spune inima in favoarea a ceea ce gandeste, se abandoneaza pe de-a-intregul sentimentelor si intuitiei. Nimeni nu simte ca el, este ca un burete care absoarbe, ceea ce il conduce la imbogatirea continutului sufletesc dar uneori si la suprasolicitare, incarcandu-se si cu energii negative de la cei din jurul sau. Este vulnerabil, timid, dezarmat, receptive, introvertit si foarte usor de impresionat. Are neaparata  nevoie de siguranta si stabilitate, nu se refera la securitatea materiala, ci mai curand la protectia sufleteasca, de care sa-si agate sperantele si  iubirea. Persoanele care ii ofera securitatea necesara devin de neinlocuit pentru echilibrul lor sufletesc. S-ar putea sa devina posesivi din punct de vedere emotional, de frica de a nu pierde persoana iubita.

  • Verb: “Eu simt”
  • Calitate: Cardinal
  • Energie: Yin
  • Guvernator: Luna
  • Casa astrologia: Casa a IV a

Racul are atitudinea grijulie a unei mame, instinctual sau predominant este de a purta de grija celorlalti, de a le oferi protectie, iubire, adapost, mancare. Foarte legat de mama, uneori pentru toata viata, este strans legat emotional cu familia, prietenii, rudele, trecutul, casa sau chiar cu locul nasterii. Caminul este foarte important pentru Rac, pentru ca poate constitui un adevarat refugiu, aici se simte cel mai bine, langa familie care ii ofera iubire, liniste, stabilitate.

Ii este greu sa se impuna, datorita naturii pasive, dar nu ii lipseste curajul de a face prima miscare, se impune prin docilitate ”picatura mica, sapa albia adanca”, dur in exterior si sensibil in interior, poate manipula cu usurinta, stiind sa ii impinga pe ceilalti in directia care ii este lui favorabila. Racul este asociat cu copilul si copilaria, semnul traditional al familiei, firea sensibila, binevoitoare, plina de compasiune face din el un parinte extraordinar. Este fidel si devotat, atunci cand isi daruieste inima, familist convins, se dedica total. Spiritul de toleranta, tandretea, blandetea si dorinta de a ajuta sunt cele mai impresionante calitati. Romantic, visator, detine o imaginatie bogata, temperament delicat, rafinat.

Trebuie sa evite tendinta exagerata de a proteja pe cei dragi si instinctul natural al prudentei care ii departeaza de schimbarea necesara si diversitate. Racul are nevoie de aventura, schimbare si experiente de viata.

Racului ii place:
armonia
marea
arta
timpul cu familia
Racului nu ii place:
sa fie criticat
sa fie manipulat
insecuritatea emotionala
insecuritatea financiara

 

“Este bine sa verifici prin simtaminte ceea ce filozofia te invata” – Friedrich Von Sallet

 

“Cei mai multi dintre noi iubim din nevoia de a iubi, cei mai multi dintre noi oferim compasiune pentru ca avem nevoie de compasiune” – Nikki Giovanni

Puncte forte:
tenacitate
imaginatie
romantism
intuitie
sensibilitate
iubire
perspicacitate
patriotism
sensibilitate
emotie
simt protector
talent artistic
simt matern
pragmatism
spirit practic
devotament
simt artistic
stabilitate
creativitate
intuitie
Puncte slabe:
pesimism
nostalgie
ultrasensibilitate
manipulare
dependenta de ceilalti
posesivitate
frica
exagerare
vulnerabilitate
nehotarare
timiditate
instabilitate