FECIOARA

Cuvinte cheie: ratiune, analiza, critica, munca, realitate, ordine, castitate, logica, virginitate, medicina, limitare, purificare, planificare, organizare, disciplina, sistematizare, rezerva, utilitate, stabilitate, intellect, calmitate, prudenta.

Fecioara semn de Pamant, Mutabil, este intelegatoare, realista, calma, se poate adapta oricarei situatii, flexibila si plina de resurse. Are  nevoie de stabilitate si ordine in toate sectoarele vietii sale, simt al corectitudinii foarte bine dezvoltat, nu-si asuma riscuri inutile, are intotdeauna nevoie sa se sprijine de ceva concret, este precauta, considerand ca “prevederea este mama intelepciunii”. Ea observa, analizeaza, clasifica, sintetizeaza, imbunatateste si are obiceiul de a acorda o foarte mare importanta detaliilor. Gandirea analitica, intelepciunea, rabdarea o ajuta sa-si stabileasca foarte usor prioritatile, nelinistea in fata necunoscutului o face sa recurga la planificarea masurilor de siguranta ale viitorului, avand un simt foarte fin pentru a detecta obstacolele ce ii pot sta in cale. Daca trebuie sa organizeze o activitate, reuseste prin metoda si ordine sa o realizeze perfect, iar prin spiritul serios, econom, disciplinat, talentul de a se adapta la conditiile date, indeplineste sarcina in cel mai scurt timp avand cheltuielile cele mai mici.

  • Verb: “Eu analizez”
  • Calitate: Mutabil
  • Energie: Yin
  • Guvernator: Mercur
  • Casa astrologia: Casa a VI a

Fecioara simbolizeaza capacitatea de a fi de folos altor semeni, este deosebit de muncitoare, se exprima pe sine prin serviciul facut altora, acest impuls de a fi de ajutor este foarte puternic. O buna parte din energie este canalizeaza spre chestiuni legate de sanatate si regimuri alimentare, este experta in privinta nutritiei si a mentinerii in forma, insa uneori poate avea ingrijorari exagerate, manifesta calitati de vindecatoare si o cunoastere a trupului si sufletului. Desi nu arata, este sensibila, timida, prefera locurile retrase si linistite in favoarea agitatiei, se sacrifica in goana dupa perfectiune, foarte critica cu ea si ceilalti, observa totul si nu-I scapa nimic, cinica si sarcastica, se pricepe de minune sa-si descumpaneasca orice adversar prin argumentele sale. Este necesar sa invete sa fie mai optimista, sa gaseasca cai de a se relaxa si odihni, si bineinteles sa scada din exigente si critici.

Fecioarei ii place:
curatenia
natura
macarea sanatoasa
sa citeasca
Fecioarei nu ii place:
neseriozitatea
dezordinea
grosolania

 

“Se poate intampla ca trupul sa se vindece prin suflet, iar sufletul prin trup” – Oscar Wilde

 

“Prevederea este simpla, regretul de pe urma este complicat” Johann Wolfgang von Goethe

Puncte forte:
inteligenta
incredere
spirit puternic
harnicie
modestie
darul observatiei
iubitoare de ordine
flexibila
calma
loiala
orientare spre certitudini
constiinciozitate
perfectionism
Puncte slabe:
timiditate
critica cu sine
critica cu ceilalti
neliniste
cinism
obsesie la detalii
ironie
zgarcenie
exigenta