BALANTA

Cuvinte cheie: justitie, adaptare, echilibru, estetica, compromis, spirit de dreptate, toleranta, diplomatie, uniune, pacifism, oportunism, armonie, casatorie, colaborare, arta, sociabilitate, complementaritate, pace, ezitare, tact.

Balanta este un semn de Aer, Cardinal, si ca atare, are principii si idei, simte nevoia sa ia initiativa si sa-si stabilieasca propriile obiective. Detine o minte agera si poate concepe strategii inteligente pentru a reusi sa-si atinga telurile. Simtul armoniei este foarte puternic, diplomata, se pricepe de minune sa creeze o atmosfera placuta oriunde se afla, nevoia de pace o determina sa faca aproape orice pentru a evita certurile si conflictele. Ii este foarte greu sa ia o hotarare, va ezita sa dea un raspuns pana nu este sigura de varianta corecta, pana nu priveste din toate unghiurile, nu afla toate datele problemei, sa fie absolut convinsa ca ia decizia corecta, fiind strans legata de conceptul de dreptate, are capacitatea de a ramane impartiala. Balanta daca nu este intr-o relatie se simte ca un peste pe uscat, daca nu are oameni in jur, prieteni, colegi, parteneri, se intampla acelasi lucru, nu este vorba doar de relatii de iubire, simte pur si simplu sa aiba contact cu semenii.

  • Verb: “Eu echilibrez”
  • Calitate: Cardinal
  • Energie: Yang
  • Guvernator: Venus
  • Casa astrologia: Casa a VII a

Dorintele ei profunde sunt gasirea sufletului pereche, sa se inteleaga bine cu oamenii, sa nu supere pe nimeni, sa gaseasca starea de echilibru, o lume perfecta, obtinearea unei armonii interioare de nezdruncinat. La acest semn se manifesta talentul artistic, o profunda apreciere pentru frumusete, cultura, arta. Impresioneaza prin eleganta, rafinament, creativitate, stil, gratie, are un instinct natural de a creea din elemente putine un intreg de bun gust, calitatea este mai importanta decat cantitatea. Lumea inconjuratoare si parerea celorlalti sunt importante pentru Balanta, desi ajunge sa cunoasca dezamagirea cand realizeaza ca lumea este plina de imperfectiuni, oamenii pot avea pareri diferite, iar contradictiile o pot determina sa nu-si exprime intotdeauna cu sinceritate gandurile, din dorinta de a nu supara. Are reputatia de a fi seducatore, romantica, fermecatore, vede viata in roz si are tendinta sa proiecteze in partener calitati pe care acesta nu le poseda. Comoditatea, indulgenta, capriciul, instabilitatea sentimentelor, lipsa de profunzime, nehotararea pot bloca directia si scopul general.

Balantei ii place:
armonia
socializarea
iesirile in aer liber
cooperarea
Balantei nu ii place:
violenta
confruntarile
nedreptatea
sa-si planga de mila

 

“Echilibrul este baza oricarei opera importante”

 

“De unul singur viata nu este atat de vesela ca in doi, daca cei doi isi raman credinciosi” – Alan Alexander Milne

Puncte forte:
simt estetic
liber in gandire
curtenitore
spirit justitiar
frumusete
farmec
gata de compromis
gratie
creativitate
Puncte slabe:
nehotarare
nesinceritate
indolenta
frivolitate