PESTI

Cuvinte cheie: sensibilitate, mister, credinta, imaginatie, visare, inspiratie, arta, contradictoriu, tristete, sentimente, compasiune, confuzie, jertfa, utopie, interiorizare, receptivitate, fuga, tradare, iluzie, nepasare, reverie, indecizie, sugestibilitate, mantuire, superstitie, clarviziune, impresionabilitate, suferinta, bunatate, ajutor.

Ultimul semn al zodiacului este reprezentat de Pesti, semn de Apa, empatic si emotiv, capabil sa exprime iubire si compasiune infinita pentru toate fiintele, Mobil, se lasa in voia curentului, stiind ca viata este intr-o permanenta schimbare. Firea flexibila, cameleonica, il ajuta sa se descurce in orice situatie. Este atras de misticism si de trairea unei vieti spirituale, innoata intr-un ocean al viselor si al imaginatiei, al fanteziei si al emotiei. Desi reuseste sa intelega toate celelalte zodii, el ramane adesea neinteles, viziunea sa asupra existentei este greu de urmarit de majoritatea oamenilor, uneori nici el nu se intelege. Iubirea universala si neconditionata se regaseste in majoritatea acțiunilor pe care le intreprinde,  alaturi de talentul, emotiile pe care le transmite si natura creativa il propun  pentru o cariera artistica. Inzestrat cu intuitie puternica, pe care o foloseste in luarea deciziilor, si cu o lume interioara in care fuge de realitate, trebuie sa gaseasca pacea prin echilibru,  frumusete, muzica si armonie.

  • Verb: “Eu cred”
  • Calitate: Mutabil
  • Energie: Yin
  • Guvernator: Neptun si Jupiter
  • Casa astrologia: Casa a XII a

Este o zodie duala, in care se regasesc contrariile, sfant sau pacatos ori ambele.Da dovada de sensibilitate, vulnerabilitate, temperament melancolic, poate cadea usor in depresie datorita emotiilor foarte puternice, care ii poate afecta si sanatatea. Altruist, tolerant, generos, milos, bland, ingaduitor, individualitatea tinde sa dispara in folosul umanitatii, dorintele si nevoile personale sunt lasate in urma atunci cand apare o misiune mai importanta de indeplinit, cum ar fi ajutarea unor nevoiasi, bolnavi, prigoniti de soarta. Se simte motivat sa ajute si sa aline durerea altuia atunci cand si el a trecut prin suferinta. Cand este vorba de familie sau prieteni, sacrificiul de sine apare ca o normalitate pentru nativul Pesti. Insa trebuie sa invete sa-si selecteze atent, iubitii si prietenii, romantic, se dedica total persoanei iubite, avand incredere absoluta, poate sa fie manipulat cu usurinta. Ca un burete, are tendinta de a absorbi negativitatea din jurul sau, ce ii tulbura linistea si sufletul, astfel sentimentele sale se pot schimba de o suta de ori pe zi, fiind necesare perioade de solitudine, pentru a-si reface fortele si redescoperi sinele. Aceste perioade de singuratate sunt o purificare necesara a psihicului.

Pestelui ii place:
muzica
inotul
sa doarma
sa fie romantic
Pestelui nu ii place:
cruzimea
critica
agitatia

 

“Nu vedem bine decat cu inima, ceea ce este important ramane invizibil ochiului” – Antoine de Saint-Exupery

 

“Prefer sa fiu un visator printre cei mai marunti, insa cu viziuni care trebuie infaptuite, decat stapan intre cei lipsiti de vise si nazuinte” – Kahlil Gibran

Puncte forte:
imaginatie
romantism
simt artistic
sensibilitate
inspirator
intuitie
intelegere
bunatate
iubire
prietenie
impresionabil
mila
visare
Puncte slabe:
naivitate
vulnerabilitate
supunere
hiperemotivitate
neatentie
ipocrizie
frica
tristate
depresie
panica
retragere
usor influentabil