SCORPION

Cuvinte cheie: transformare, secret, pasiune, regenerare, instinctiv, concentrare, concurenta, mister, presiune, dorinta, ambitie, ocult, erotism, angoasa, posesiune, magnetism, agresivitatea, indrazneala, curaj, hotarare, ambitie, initiere, tentatie.

Scorpionul este cel mai misterios si profund din tot zodiacul, detine un impuls proeminent de a se afunda in esente, i se asociaza procese de transformare si regenerare fundamentale. Pentru Scorpion este foarte importanta dobandirea puterii si a sigurantei financiare, deoarece ii este teama sa fie vulnerabil, sa fie neajutorat, trebuie sa se stie in siguranta.  Fiind un semn de Apa, senzitiv, intuitiv, este capabil de sentimente puternice si presimte cu intensitate laturile ascunse ale vietii, detine un instinct detectivistic impresionant. Este plin de resurse si idei ingenioase care genereaza perseverenta, combativitate, forta de regenerare si vointa in atingerea telului. Puterea de a nu accepta un refuz si de a nu renunta, rabdarea, energia fantastica, puterea creatoare si conceptuala, mandria si hotararea intaresc spiritul victorios al Scorpionului. Intens, pasional pana la extrem, are o privire fixa, patrunzatoare, magnetica, ce poate foarte usor ravasi pe cei din jur.

  • Verb: “Eu doresc”
  • Calitate: Fix
  • Energie: Yin
  • Guvernator: Marte si Pluto
  • Casa astrologia: Casa a VIII a

Carismatic, fermecator, emana o sexualitate debordanta, iubeste profund si se dedica total chiar daca foarte rar isi va marturisi sentimentele, nu arata ceea ce simte de teama sa nu piarda controlul, nu se lasa expus, fara aparare, neincrederea il determina sa-si asigure protectie impotriva unei situatii nefavorabile in urma careia ar putea avea de suferit desi isi doreste sa se abandoneze in voia sentimentelor, sa intre in relatii sa atinga fericirea, starea de bine. Dominant si posesiv, poate deveni gelos, sceptic si pretentios, are un comportament inflacarat si sentimental, gasind intotdeauna mijlocul cel mai indicat pentru a cuceri persoana de care s-a indragostit. Punctele sensibile sunt oferite de pesimism, siretenie, autoritate excesiva, incapatanare, razbunare dictate de ambitie sau invidie. Este psihologul innascut al zodiacului, atras de medicina si alte domenii de asistenta sociala, este inzestrat cu o mare compasiune in fata durerii si a singuratatii celorlalti. Scorpionul este cunoscut pentru comportamentul calm si rece, pentru ca stie sa pastreze un secret, pentru curajul si determinarea sa, traieste pentru a experimenta si exprima emotiile.

Scorpionului ii place:
adevarul
sa tachineze
misterul
competitia
aventura
Scorpionului nu ii place:
minciuna
sa fie dezamagit
sa fie vulnerabil

 

“Caci oricine nu este stapan peste sinele propriu se va supune cu usurinta vointei vecinului” – Johan Wolfgang Von Goethe

 

“Gelozia este o suferinta care cauta cu sarg si mai multa suferinta” – F. Schleiermancher

Puncte forte:
imaginatie
loialitate
profunzime
curaj
pasiune
vointa puternica
rezistenta
putere de regenerare
senzitiv
inteligenta
Puncte slabe:
suspiciune
gelozie
posesivitate
agresivitate
sarcasm
intoleranta
razbunare
dominare
egoism
spirit conflictual
secrete
lacomie