SAGETATOR

Cuvinte cheie: expansiune, sinteza, speranta, evolutie, generozitate, jovialitate, spontaneitate, sinceritate, lege, calatorie, filozofie, spiritualitate, evolutie, strainatate, invatamant, aventura, libertate, viziune, intelepciune, optimism, idealism, credinta, aspiratie, instinct, activitate, miscare, justitie.

Pentru Sagetator nu exista niciodata probleme, doar solutii, gandeste tot timpul pozitiv si este cel mai optimist semn din zodiac. Fiind un semn de Foc este caracterizat prin spontaneitate, forta, energie molipsitoare si capacitatea de a-I motiva pe ceilalti. Are talentul de a trezi speranta si increderea in semeni, de a le oferi sprijin, de a-i sfatui cum sa-si traiasca vietile, are un rol social de a aduce in prim-plan constientizarea in privinta problemelor sociale, morale sau spirituale. Scopul Sagetatorului este sa descopere sensul suprem al vietii, sa gaseasca raspunsuri la intrebari religioase sau filozofice, cauta tot timpul sa-si imbogateasca cunostintele. Isi aprovizioneaza setea de cunoastere prin cursuri si conferinte, ii place sa citeasca si este deschis oricarui experiment in urma caruia invata ceva nou. Pentru el viata este o aventura, o calatorie, cel mai bine se simte explorand necunoscutul si descoperind noi culturi, traditii, oameni. Curiozitatea, entuziasmul, nevoia de miscare, mintea deschisa si viziunea filozofica il motiveaza sa rataceasca in jurul lumii in cautarea unor experiente inedite.

  • Verb: “Eu vad (eu inteleg)”
  • Calitate: Mutabil
  • Energie: Yang
  • Guvernator: Jupiter
  • Casa astrologia: Casa a IX a

Are calitati extraordinare, este intelegator, intelept, binevoitor, corect, generos, loial, poseda simtul umorului, combinate cu amabilitatea si viziunea pozitiva asupra lumii, ii permit sa se evidentieze din orice grup. Sinceritatea este inca o calitate, ce se alatura bunului simt, intuitiei previzionare si pasiunii pentru adevar. Uneori efectele sinceritatii si corectitudinii sale nu sunt cele mai placute pentru ceilalti, trebuie sa se gandeasca si la consecintele actiunilor sale. Sagetatorul este extrovertit, indraznet si expansiv, ii plac mult schimbarile. Este bucuros cand are libertate, nu suporta stabilitatea, ingradirea, rutina si plictiseala. De teama de a nu-si pierde libertatea evita sa-si asume responsabilitati, se poate simti sufocat si incorsetat, are nevoie de un prieten-partener care sa-l stimuleze, sa aiba aceleasi principii de viata si care sa fie dispus sa strabata lumea in lung si-n lat. Are incredere in sine si in capacitatea de a face fata oricarei situatii, crede ca este norocos si astfel atrage norocul, transforma gandurile in realitate. Nerabdarea, superficialitatea, lipsa de tact si de considetie, dezinteresul poate influenta calitatea relatiilor cu ceilalti.

Sagetatorului ii place:
sa calatoreasca
sa citeasa
distractia cu prietenii
filozofia
plimbarile in aer liber
Sagetatorului nu ii place:
sa dea explicatii
constrangerea
ingradirea libertatii
analiza detaliata

 

“Singura fericire adevarata se bazeaza pe concentrarea asupra unui singur scop” – John Manson Brown

 

“Cel care are un motiv de a trai poate suporta aproape orice” – Friedrich Nietzsche

Puncte forte:
generozitate
pozitivitate
spirit liber si aventuros
curiozitate
vitalitate
curaj
noroc
entuziasm
voiosie
intuitie
noutate
viziune
Puncte slabe:
lipsa de tact
neseriozitate
insensibilitate
impulsivitate
incapatanare
ironie
limitarile si constrangerile
opulenta
nerabdare
orgoliu
imprudenta
nervozitate