CAPRICORN

Cuvinte cheie: disciplina, seriozitate, obiectivitate, ambitie, intelepciune, rabdare,  perseverenta, strategie, prudenta, organizare, stoicism, egoism, concentrare, rezistenta, opinie, realizare, suspiciune, experienta, intarziere, avaritie, elevare, cumpatare, planuri pe termen lung, prestigiu, recunoastere publica, traditie.

Viata seamana uneori cu o escaladare lenta a unui munte pentru acest semn care reprezinta timpul si responsabilitatea, adesea copilaria nu este cea mai usoara, si-l transforma intr-un  “copil matur” sensibil,  serios, care devine un adult capabil sa supravietuiasca in cele mai grele conditii, invinge  piedicile si dificultatile, reusind sa ajunga in varf.  Capricornul este un semn de Pamant, ceea ce inseamna ca nativul este rational, pragmatic, disciplinat si muncitor, Cardinal,  fiind o forta in schimbarile sociale, are o puternica motivatie interioara de a reusi, este plin de ambitie, energie si vointa extraordinara. Ajunge mereu la inaltime, reusind sa depaseaca pe altii care sunt mai rapizi dar sunt mai putin hotarati. Energia Capricornului este concentrata pe cele mai inalte scopuri, face eforturi suplimentare si strategii pentru a-si transforma visul in realitate.

  • Verb: “Eu folosesc”
  • Calitate: Cardinal
  • Energie: Yin
  • Guvernator: Saturn
  • Casa astrologia: Casa a X a

Dorinta de a fi apreciat, recunoscut si de a dobandi importanta il determina sa-si asume sarcini mari, responsabilitati care i se par tot mai usoare cu cat se apropie de ceea ce si-a propus, sa cladeasca ceva important in lume, sa lase ceva semnificativ in urma sa, dovada a eforturilor si muncii intense. Succesul este masurat in pozitia respectabila pe care o are in societate si in ce bunuri a acumulat. Are multe de castigat datorita calmului, constantei si stapanirii de sine deosebite de care da dovada, nu se lasa intimidat, iar raceala este o dominanta a firii Capricornului, fiind rezervat din punct de vedere afectiv, reuseste sa-si ascunda foarte bine latura emotiva ceea ce il face sa para dur, rigid, insensibil, este precaut din teama de a nu fi tras pe sfoara. Echilibrul solid rezulta din stapanirea sentimentelor si fermitatea caracterului, il putem compara cu o stanca de neclintit. Nu este usor sa ii castigi inima insa o data ce ai reusit, ai facut-o pentru totdeauna, ia foarte in serios mariajul, fiind loial si generos, se angajeza pentru o relatia care sa functioneze. Preocupat de traditie, se supune legilor, principiilor si regulilor societatii. Este de incredere, punctual, integru, simt practic innascut, matur fiind persoana pe care te poti baza la nevoie. Spiritul realist il poate conduce uneori catre pesimism. Suspiciunea, neincrederea in viata si in oameni il poate face sa se simta melancolic sau plin de amaraciune. Are nevoie sa-si cultive putin optimism si flexibilitate in defavoarea unei atitudini lipsite de entuziasm si rigide.

Capricornului ii place:
sa fie apreciat
sa fie lider
muzica
Capricornului nu ii place:
sa se incalce regulile
sa fie criticat
sa depinda de altii

 

“Cel care nu suporta dificultatile, nu este chemat pentru lucruri mari” – proverb chinezesc

 

“Tragedia batranetii nu vine din faptul ca suntem batrani, ci din faptul ca nu mai suntem tineri” – Oscar Wilde

Puncte forte:
harnicie
disciplina
seriozitate
prudenta
logica
planifica pe termen lung
gandeste in perspectiva
economie
rezistenta
fidelitate
incredere
Puncte slabe:
raceala
superioritate
neincredere
timiditate
incapatanare
pesimism
melancolie
depresie
rigiditate
inchis in sine
grija
duritate