VARSATOR

Cuvinte cheie: altruism, prietenie, cosmos, revolutie, intuitie, umanitate, democratie, originalitate, egalitate, progres, asimilare, univers, libertate, cunostere, fraternitate, grup, contradictie, serviabilitate, independenta, idealism, antagonism, reforma, indaratnicie, viteza, toleranta, cinema, televiziune, viitor, rezistenta, moda, extravaganta, experiment, viziune, oportunism, electricitate, egoism, utopie.

Varsatorul este un semn de Aer, element ce reprezinta intelectul, astfel este inclinat spre comunicare, logica, ratiune, analiza si idei sclipitoare orientate spre viitor si evolutie. Fiind semn Fix, ideile pot fi originale sau neobisnuite, insa odata formate ele tind sa ramana fixe. Varsatorul reprezinta prietenia, care este foarte importanta pentru el,  grupurile si munca in echipa avand in vedere perspective superioare, binele umanitatii sau binele unui grup, este centrat mai mult pe colectivitate decat pe individualitate, se preocupa mai mult de binele omenirii decat de nevoile sale. Evenimente neasteptate si incitante vor avea loc la fiecare pas in viata sa, astfel reusind sa hraneasca nevoia de a experimenta. Este preocupat de cultura, civilizatie, tehnica si progres. Simte un imbold de a imbunatati tot ce exista, de a face ceva unic, surprinzator, la care nu se asteapta nimeni, menit sa schimbe tot ce este vechi, de a produce o imbunatatire a conditiilor generale.

  • Verb: “Eu cunosc”
  • Calitate: Fix
  • Energie: Yang
  • Guvernator: Uranus si Saturn
  • Casa astrologia: Casa a X a

Considera ca regulile si principiile devin rigide si nedrepte dupa o perioada de timp si au nevoie de innoire. Energia Varsatorului este inovatoare si avangardista, instiga schimbarea, iar ideile stralucite si planurile vizionare inspira pe toti. Multe progrese stiintifice s-au datorat gandirii futuriste si nonconformiste ale celor nascuti sub acest semn, al inventivitatii. Independent, vrea libertate de miscare, de gandire si de exprimare, de a realiza tot ceea ce isi doreste sau viseaza, sentimentul ca este limitat sau constrans il poate face sa reactioneze neplacut. Egalitatea si libertatea fac parte din ideologia sa, incearca sa-si imprastie cunostintele si viziunea preocupat fiind de bunastarea sociala si drepturile omului. Plin de energie, excentric, inteligenta iesita din comun, gandire proaspata, detine puterea transformarii rapide si usoare, manifesta un puternic simt al dreptatii si iubeste adevarul. Trebuie sa reziste contrangerilor impuse de societate, sa-si urmeze propria individualitate fara a asculta parerile celor din jur. Varsatorii fiind guvernati de Uranus si Saturn sunt o categorie diversa de oameni, zodie atat a traditionalistilor cat si a futuristilor, caracterul este contradictoriu ca si semnificatiile celor doua planete, stabilitatea este dependenta de o schimbare progresiva.

Varsatorului ii place:
distractia cu prietenii
tot ce este nou (tehnologia)
lupta pentru ceea ce crede
Varsatorului nu ii place:
monotonia
sa i se puna limite
sa fie singur
nerespectarea promisiunile

 

“Daca aceasta este cafea, eu vreau ceai, dar daca aceasta este ceai, atunci eu vreau cafea” – Punch

 

“Un tanar poate fi dezorientat daca il indrumam sa pretuiasca mai mult gandirea comuna decat ideile originale” – Friedrich Nietzsche

Puncte forte:
originalitate
toleranta
independenta
viziune
progres
comunicare
rationament
baze etice, morale
spirit liber
prietenie
experimenteze
intuitie
orientare catre viitor
Puncte slabe:
nerabdare
indaratnicie
irascibilitate
distanta
lipsa de incredere
excentricitate
dezordine
rigiditate
nervozitate
anxietate