LEU

Cuvinte cheie: stralucire, vointa, putere, vitalitate, onoare, pasiune, curaj, incredere in sine, entuziasm, bucurie, dragoste, generozitate, orgoliu, siguranta, capacitate de actiune, optimism, decizie, aparenta, ambitie, loialitate, dictatura, lux, organizare, franchete, egocentrism, libertate, activitate, mandrie, glorie, teatru, inima, apreciere, spirit cavaleresc.

Leul este un semn de Foc, ceea ce inseamna ca iubeste viata, simte nevoia de activitate, de miscare si de a cuceri, se concentreaza foarte mult pe afirmarea deplina a personalitatii, calea sa este individualizarea. Leul, un simbol universal al puterii si autoritatii, este semnul implinirii, al personalitatii unice, al Ego-ului. Fiind semn Fix, Leul este hotarat, determinat, incapatanat, isi doreste sa concretizeze, sa lase ceva vizil si palpabil in urma sa. Plin de pasiune si vitalitate este un romantic incurabil, firea generoasa si plina de caldura il face irezistibil. Extravagant, nu isi cenzureaza senzualitatea, exprimandu-si impulsurile si sentimentele, adora sa traiasca povesti de dragoste pline de culoare, intensitatea emotiilor este incandescenta, dorintele si iubirea sa nu cunoaste limite. Ii place sa se joace, sa experimenteze, sa guste din placerile vietii, poate deveni posesiv in relatiile sale si are tendinta de a eclipa, ii este greu sa inteleaga ca nu este centru universului si poate fi usor  ranit daca este neglijat.

  • Verb: “Eu vreau”
  • Calitate: Fix
  • Energie: Yang
  • Guvernator: Soare
  • Casa astrologia: Casa a V a

Simte ca este nascut pentru a face lucruri marete, ca trebuie sa detina un rol central, sa se bucure de laude, apreciere si de respect. Are nevoie imensa de public, sa fie admirat pentru talentele si calitatile sale, sa joace rolul principal pe scena vietii, totul sa se invarta in jurul sau. Stralucirea, creativitatea si carisma sunt principalele atuuri, este plin de incredere si ambitii, excelente aptitudini organizatorice, reuseste sa se descurce in orice situatie si sa conduca o echipa spre culmile succesului. Leul are un simt al umorului bine dezvoltat, este fericit, traieste momentul, sincer si deschis, stie sa-si mentina inocenta, spontaneitatea si prospetimea unui copil. Inspira de cele mai multe ori pe cei din jurul sau prin puterea, inteligenta, politetea si demnitatea de care da dovada, cauta sa faca impresie buna iar personalitatea radianta si marinimoasa este de mare ajutor. Acorda o mare importanta prietenilor, este ospitalier, manifesta o dispozitie senina, iubeste copiii, sporturile, functiile, recunoasterea sociala.

Leului ii place:
teatrul
vacantele
sa fie admirat
sa cumpere obiecte scumpe
sa straluceasca
Leului nu ii place:
realitatea cruda
sa fie ignorat
sa fie pe locul doi
sa stea mult intr-un loc

 

“A-I stapani pe altii inseamna forta, a te stapani pe tine insuti inseamna putere” – Lao-Tze

 

“Incotro vei merge, du-te din toata inima” – Confucius

Puncte forte:
expresivitate
demnitate
sigur pe sine
aparenta
atitudine fair-play
amabilitate, veselie
entuziasm
vointa
pasiune
independent
puternic
curajos
stralucitore
noroc
glorie
dragoste
Puncte slabe:
mandrie
aroganta
dominare
lene
intoleranta
inflexibilitate
laudarosenie
excese
orgoliu
superficialitate
teatral
hiperactivitate
nerabdatore
aer superior
naivitate